+38 068 968 32 32
Написати нам
м. Біла Церква, бул. Олександрійський 107 (бул. 50 років Перемоги, 107)
Карта проїзду

Чому з’являється конденсат на вхідних металевих дверях: причини і способи їх усунення

Чому з’являється конденсат на вхідних металевих дверях:

причини і способи їх усунення

Конденсат на вхідних металевих дверей є дуже поширеним явищем, особливо якщо мова йде про двері, які мають безпосередній контакт з вулицею. Процес цей досить неприємний, але головне, що завдяки йому псуються двері, тому дану проблему потрібно вирішувати невідкладно. Ми розберемося з причинами цього явища і знайдемо відповідь на питання, чому «потіють» вхідні металеві двері?

 

ЩО ТАКЕ КОНДЕНСАТ ТА ПРИЧИНИ ЙОГО ВИНИКНЕННЯ

Причина утворення конденсату на будь-яких поверхнях очевидна і вже практично ні у кого не викликає сумнівів.

Вона криється в банальній різниці температур різних поверхонь і навколишнього повітря.

Як правило, такі поверхні є свого роду каталізатором, здатним змінювати агрегатний стан води. Згадайте, що відбувається, коли на розпечений метал потрапляє вода? Абсолютно вірно - вона випаровується. Те ж саме, тільки з точністю до навпаки, відбувається і на сильно охолоджених поверхнях. Тільки на них вона не випаровується, а замерзає - а якщо говорити про воду, що міститься в повітрі, то вона просто переходить з газоподібного стану в рідкий, що і є, по суті, конденсатом.

 

Причина, по якій «з’являється конденсат на вхідних дверях, начебто прояснилася - виходить так, що її поверхня набагато холодніше навколишнього повітря. Чому? Є декілька варіантів - просто двері недостатньо якісно утеплені або взагалі не утеплені. Якщо вхідне дверне полотно не утеплено повністю, то спосіб усунення конденсату зводиться до того, що дверне полотно, а вірніше його внутрішню порожнину, потрібно заповнити утеплювачем.

Інша справа, якщо мова йде про утеплені вхідні двері - якщо на них з’являється конденсат. Таких моментів не так вже й багато - повністю всією своєю поверхнею утеплені двері конденсувати не можуть. Якщо таке відбувається, то в більшості випадків це проявляється:

1/ в районі замкової щілини

2/ в місцях прилягання дверного полотна до коробки

3/ сама дверна коробка

Інших варіантів не буває

 

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОЯВІ КОНДЕНСАТУ

 

Слід розуміти, що вибір технології, що дозволяє запобігти утворенню конденсату на вхідних дверях, цілком і повністю залежить від причини, а точніше сказати, від місця, через яке відбувається охолодження металевої поверхні. Таких місць, як і говорилося вище, не дуже багато - вони називаються містками холоду.

Почнемо по порядку.

 

Не утеплено або погано теплоізольовані місце прилягання дверного полотна до коробки. Протяги в цих місцях дуже сильно охолоджують металеві частини дверей, на яких конденсується вода. Існує тільки один спосіб ліквідувати дану проблему - встановити по периметру дверного полотна гумовий ущільнювач.

(!) Вхідні двері ТМ «БАСТІОН-БЦ» комплектуються ущільнювачем ще на виробництві. Якщо в процесі експлуатації, ущільнювач пошкодився, його потрібно замінити, зробити це  дуже легко. Відкриваємо двері  і клеїмо ущільнювальну стрічку спочатку по периметру дверного полотна, а потім по периметру коробки - такий подвійний захист забезпечить надійну герметизацію двері і повністю позбавить вас від протягів і, як наслідок, від конденсату.

 

Замкова щілина. З протягами, які просочуються крізь замкову щілину, боротися досить важко – але двері які виготовляються компанією «БАСТІОН-БЦ» комплектуються замками в яких є спеціальна накладка яка закриває замкову щілину. Повністю вона не позбавить вас від проникнення холоду усередину будинку, але ефект запотівання знизиться - конденсат на металевих дверей практично зникне.

 

Погано герметизовано монтажною піною зазор між дверною коробкою і отвором. Якщо після ущільнення місця прилягання полотна до дверної коробки конденсат не зник, отже, справа тут в іншому - швидше за все в неякісної герметизації монтажного шва між дверною коробкою і отвором. За великим рахунком, це, м’яко кажучи, упущення монтажників - залишили десь маленьку щілинку в важкодоступному місці, і вона дає про себе знати. Здолати цю проблему  можна двома способами: в одній ситуації шов можна повторно задути піною, а в інший виготовити утеплені відкоси. Найкраще зробити і те, і інше.

 

В принципі, провівши ці нехитрі операції, ви зможете назавжди позбутися від конденсату. Крім цих способів є ще два варіанти - їх можна назвати контрольними, після якого вже жодному протягу або містку холоду навіть в голову не прийде турбувати вас конденсатом.

 

ДОДАТКОВІ ЗАХОДИ ПО БОРОТЬБІ З КОНДЕНСАТОМ

В якості додаткових заходів, в завдання яких входить остаточне звільнення від протягів і тим самим перешкоджання утворення конденсату на вхідних дверях, можна відзначити два моменти:

 

1. Провітрювати приміщення.

2. Утеплення зовнішніх дверних укосів.

3. Установка дверної коробки з підігрівом (відео)

4. Установка другої  двері, яка стане додатковою перешкодою і остаточно відокремить тепле повітря приміщення від холодних поверхонь вхідних металевих дверей.

Детальніше про конденсат Ви можете переглянути відео, перейшовши за посиланням:

Конденсат на вхідних дверях. Причини виникнення. Методи усунення.

 

 

 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: